2015. augusztus 4., kedd

A csinovnyik

A csinovnyik megkerülhetetlen akadály a modern ember számára a problémája megoldása fele vezető úton. Jól lehet a csinovnyik egyben a problémája forrása is. 

A csinovnyik üveg mögött lakik de csak azért, hogy ne tudd felpofozni, a csinovnyik körmöt vág papírvágó ollójával de a levágott köröm mégis átjut az üvegen, de csak azért, hogy a ruhádra tapadjon. A csinovnyik gondolkodik is meg nem is... Gondolkodik amikor határozott utasítást kap valamire, és nem gondolkodik amikor a kreativitására lenne szügség. 

Ha elmondod a csinovnyik mit tegyen, akkor kegyesen végiggondolja a saját kis eszével a kérelmedet és ha nem látja benne a rációt akkor csak azért se úgy csinálja, marad megszokott sablonjában. De ha magad is tanácstalan vagy akkor ő neki sincs önálló ötlete, így a végeredmény mindenképpen az, hogy az ügy mellékvágányra fut.
A csinovnyik nagyon elfoglalt, saját hibáinak kijavításával... ebből egyenesen következik, hogy a csinovnyik nem tud az aktuális feladatára koncentrálni és azokat is elrontja, ezzel társainak is megnövelve a feladatát.. De sose derül ki hol történt az elő az ős-hiba.
Mivel a csinovnyik elfoglalt ezért nyugodtan megengedheti magának a gorombaságot.
Így a csinovnyiktól mindenki fél és isszák szavát. Ezért a csinovnyik Isten a saját kis világában, élet és halál ura az üveg mögül.

A csinovnyik mindenhol ott van, semmit nem tehetsz nélküle, minden tőle származik és hozzá fut be, ő az alfa és az omega. A csinovnyik hülyének néz, de a hülyét ő is eljátssza, hogy próbára tegye hited és tudásod . És van mit tudnod hiszen elfoglat volta miatt a csinovnyik elvárja, hogy magad is elláthasd a munkáját. 

A csinovnyik fegyvere a kávé és túsza a papír... A papír amit rábízol... De jajj neked ha nem vagy udvarias a csinovnyikkal mert akkor ráborul a kávé a papírodra. A csinovnyik nem tud felelni arra amit megkérdezel tőle de nyugalom akárhogy szótagolsz, akárhogy magyarázol az agya nem tudja értelmezni a te fejletlen kommunikációd jeleit. Cseébe te se érted amit ő mond. A csinovnyik meglehetősen zárt világban él és kintről érkező tudatlanokra ferde szemmel néz. Hagyományaihoz hű,  nem hagyja kilendíteni magát a megszokott mederből. A csinovnyik a fékek és ellensújok demokratikus rendszerében a fék. Fékezi az életet a halált és mindent amihez csak hozzá ér, ezért óvakodj tőle és féld a csinovnyikot. Rekeszd ki a csinovnyikot az életedből, ne adj neki támadási felületet és ne feledd, hogy te tartod el a csinovnyikot ha nem teszel így. Bojkottáld a csinovnyikot, és légy végre szabad. Tudni illik még a csinovnyikról, hogy gyáva is, tehát ha nem így teszel, végül TE magad leszel a csinovnyik! 


Sárkány Zsombor






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése