2015. szeptember 7., hétfő

Vélemény az illegális bevándorlásról


Az elmúlt hetekben sok vitának lehettem részese és rengeteg véleményt ismertem meg a kérdésbe mindkét oldalról így hát elérkezettnek látom az időt arra, hogy magam is megszólaljak az ügyben. Ha visszaemlékszem a beszélgetéseimre a téma általában olyan dolgok körül forgott miszerint: Ki okozta a problémát, kik az igaz vesztesei vagy nyertesei az ügynek, milyen hatalmi érdek áll az ügy mögött.. sokszor előszokott az is fordulni, hogy beszélgetőtársaim Isten vagy legalábbis a világ valamennyi vezetőjének szerepébe képzelik magukat és gondolatban egy csapásra meg is oldják a problémát elképzelhetetlen és kivitelezhetetlen módon...Illetve gyakori momentum a különböző híreken és videókon való felháborodás. Senkit nem megsértve hanem inkább jelzés ként állítom, hogy ezeket a témákat boncolgatni felesleges és energiapazarló.
 Kész helyzet elé vagyunk állítva és ennek megfelelően azt kell inkább vizsgálgatni, hogy mi magunk ebben a helyzetben mihez fogunk kezdeni vagy ha már ebből a válságból kilábaltunk érdemes lenne szemügyre venni hogy mi mint magánemberek mit tehetünk azért, hogy ne ismétlődhessen meg hasonló, kezdve a felelős környezettudatos életmódtól a korrupt és tisztázatlan hátterű politikusok mögüli kihátrálásig. De ne szaladjunk ennyire előre! Mit is tehetünk ebben a helyzetben amivel megteremthetjük a biztonságunkat, elősegíthetjük fennmaradásunkat és a problémát is kezelhetjük? 

Liberális füleknek talán nem tetsző módon elsősorban a terrorfenyegetettséget kell észlenünk. Tudnivaló ugyanis hogy ellátórendszereink közműveink és amúgy életvitelünk igen igen sebezhető akár egyetlen okosan kitervelt merénylet is előidézheti azt a szituációt, hogy bizonyos rövidebb-hosszabb időre áram víz vagy élelmiszer nélkül maradunk. Hozzáteszem: én magam nem számítok összeomlásra, legfeljebb fennakadásokra. Mégis gondoskodjunk tehát mind arról, hogy megfelelő készletekkel és alternatív energiaforrásokkal rendelkezünk. Ennek részletezésébe nem megyek bele. Mindenki egy kis energiaráfordítással megvizsgálhatja hogy mi az amit ennek a célnak az érdekében tehet a saját feltételei mellett. Ezzel természetesen nem pánikot szeretnék kelteni, gondoljunk csak bele az, hogy ilyesmivel számolnak az emberek természetes. Nagyapáink idején még mindenhol minden háztartásban létezett és akinek nem ismerős annak most örömmel vezetem be a "Spájz" avagy "Éléskamra" fogalmát. De ha az oroszok vagy aktuálisabban a bevándorlók "Már a spájzban vannak" az se árt ha a házunkon lakóhelyünkön kívül is van élelmiszer-tartalék. Tegyük félre a prűd kispolgári "Atya Isten ilyenről ne is beszéljünk" hozzáállást és továbbra is nyugodtan és nem pánikolva tegyünk meg ennyit magunkért első lépésben.

Ha a közvetlen veszélyen túl vagyunk vagy sikerül elkerülni remélhetőleg a következő kihívás alól már nem lesz felmentés. Szembe kell néznünk a burjánzó idegen kultúra és vallás térhódításával. Direkt nem bőrszint vagy fajt említek, mivel az efféle hozzáállást tudománytalanak és megalapozatlanak tartom. Jobboldali orgánumok kultúrák párviadaláról szóló gondolatai viszont fedik a valóságot. Ennek megfelelően nekünk is ugyanazt kell tennünk mit a jövevényeknek ha továbbra is nyomot kívánunk hagyni a világba mint európai keresztény értékrendű vagy épp vallásos keresztény közösség illetve, mint egyes nemzetek tagjai. Ápoljuk jobban tehát vallásunkat és kultúránkat, ássuk bele mi is magunkat az efféle dolgokba és szilárdítsuk meg identitásunkat mi is. Egy ilyen versenyszituáció akár még teljesen pozitívan is elsülhet. Az semmiképp nem megoldás, hogy a másik felé kultúragyakorlásán felháborodunk. Biztos vagyok benne hogy akik ilyen hobbikat űznek leginkább saját magukat szégyenlik amiért ők maguk elveszítették kapcsolatukat a gyökereikkel Istenükkel. Nem kell szégyenkezni hanem meg kell tehát keresni ami elveszett. Akár még lehetőséget is találhatunk ebben a szituációban a tanulásra illetve magunk és a már újfent kiépülő kultúránk gazdagítására. 

 A munkaerő piacon is szembetalálkozhatunk a jövevényekkel. Itt is a saját portánk söprése a lényeg mivel már eleve nem lenne szabad egy olyan rendszertől munkát és az élet feltételeit elvárni ami kizsákmányol minket és akár a nyakunkba ültetné az egyébként részben tanult vagy valamihez értő bevándorlókat. Ha nem látjuk hogy a hóhérunk etet minket évtizedek óta valóban a bevándorlók tűnhetnek hibásnak és rossz szándékúnak. Netán még szorgalmasabbak is nálunk? Nosza! A mi népeink építették fel mindazt amit ma a világ civilizációnak gondol vagy elérni igyekszik. Úgy tűnik tehát hogy újabb iparos munka vár kezeinkre. Így megelőzhetjük az is hogy bárki bármit is megegyen előlünk. Szorgalom ,türelem, nyugodt magunkhoz méltó viselkedés kell hogy jellemeze az elkövetkező időket tehát. Magam az felsoroltakhoz fogom tartani és biztatlak titeket, hogy legyünk egymás segítségére ebben. Ez még nem akkora probléma amit együtt vagy akár a magánélet szintjén ne tudnánk áthidalni!

Sárkány Zsombor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése