2015. július 5., vasárnap

Horváth Martin- Az összeesküvések összeesküvése



Manapság az internet korában az összeesküvés-elméletek a virágkorukat élik. Minden kikerülhet a nyilvánosságra bármiféle cenzúra nélkül(ami nagyon is jó), de nyilvánosság tetemes része egyelőre szellemileg nem érett ezek befogadására, illetve nem képes megkülönböztetni a zagyvaságot a jogos elméletektől. Pedig óhatatlanul is összeesküvés-elméletek hívei vagyunk ha tetszik, ha nem. Ha bíráljuk a fennálló rendszert, hatalmat- legyen az egy adott országban vagy a világban- máris egy összeesküvés-elméletnek vagyunk hangadói. Ugyanis azzal, hogy nem a médiából, a hivatalosan hangoztatott „tényekre” alapozunk, illetve nem fogadjuk el feltétlen igazságnak, már is a hatalommal szembeni összeesküvés-elméletről beszélhetünk. Ha úgy gondoljuk, hogy a politikusok sunyi módon lopnak, csalnak és maffiaszerű hálókon át építgetik saját kis oligarchiáikat akkor az egy összeesküvés-elmélet. Bár ezt manapság mindenki tényként kezeli és nyílt titok, azért mégis csak egy elmélet. Azért gondolja így majdnem mindenki, mert a saját bőrünkön érezzük, látjuk a szálakat és az összefüggéseket. De, hogy jutunk el ettől a gyíkemberekig és egyéb manapság divatos igen érdekes teóriákig?

Nos, ahogy azt érezzük és látjuk, ha konkrét bizonyítékunk nincs is rá, hogy a politikusok hazudnak és lopnak, úgy azt is látjuk, ha jobban beleásunk, hogy egy cionista világméretű lobbi hatására (is) történik ez az egész világon, de legalábbis a nyugati kultúrkörben. Ezeknek roppant egyszerű utánajárni, elég, ha megnézzük a politika, gazdasági élet, kultúra, szórakoztatóipar stb. vezető embereit, azok hátterét. Vagy ha arra gondolunk, hogy ENSZ képviselettel rendelkezik egy 1843 óta létező szabadkőműves rítusú, cionista szervezet a B’nai B’rith. A szabadkőművességről pedig inkább már nem is ejtek szót annyira hétköznapi, hogy a múlt századokban egy befolyásos háttérszervezet volt, mára viszonylag kevesebb feladatköre van. De persze mindenki ismeri a mindent látó piramis szabadkőműves szimbólumát az egy dollároson, ahogy a 13-as számot is. Ezek a dolgok azonban annyira nyilvánvalóak, hogy ha valaki kicsit jobban utánajár, rájön, hogy azért itt valami nem stimmel és bizony egy világméretű nagy háttérmunka folyik. Ez pedig nem megnyugtató. A hatalom pedig ahelyett, hogy tiltaná ezen elméleteket, bebörtönözné híveit, sokkal ravaszabban jár el. Ha ugyanis vasszigorral járna el, akkor egyértelműen igazolást adna nekik, hogy ezeknek az elméleteknek valóságalapja van. Ehelyett hagyja, hogy ezek az elméletek virágozzanak, de felhasználja őket, hogy hiteltelenítse. Mert manapság az összeesküvés-elméletek divatos részei, telis tele vannak dezinformációkkal. Ezeket lehet részben maga a hatalom csepegteti, irányítja, másrészt hagyja az önjelölt idiótákat, hogy hangosan kürtöljék világgá ostobaságaikat. Ismerünk jó pár ilyet.

Ilyen a híres Davic Icke, aki a brit összeesküvések királya. Korai munkáinak és gondolatainak nagy része vállalható mi több megszívlelendő, de az utóbbi években eléggé elkanyarodott és egy sc-fi-vel fűszerezett, bizonyíthatatlan sztorit kerekített ki ezekből. Ezek a híres Reptiliániak története, vagyis a hüllőszerű embereké, vagy gyíkembereké. David Icke nem állt meg ott, hogy egy hatalmas cionista-szabadkőműves háttérhatalom globális befolyással bír, nem. Ő állítja, hogy a piramis csúcsán maguk az évezredekkel előttünk bolygónkra érkező/ eredetileg itt élő gyíkemberek manipulálják őket a háttérből. Ebbe belekeverednek az Anunakik akiket sumer istenekként ismerünk pedig egy idegen faj ami az embert genetikailag kifejlesztette. Na meg a Hold üreges és egy idegen űrhajó. Nagyon tömören ennyit erről, utána lehet járni a neten. 

Bár Icke biztosan a legismertebb dezinformátor az összeesküvésekben, azért Alex Jones a Texasi tényfeltáró is tud meredek elméletekbe csúszni. Rengeteget foglalkozott a 2001. szeptember 11.-ikei ikertorony botránnyal, és annak előre megtervezett mivoltával, vagy a Bildenber-csoporttal, illetve ő neki sikerült filmre venni a Bohém Erdőben összegyűlt politikai, gazdasági és kulturális vezetők krémjét amint egy Moloch-kultusz szertartáson vesznek részt. Bár ezek egyértelműen bizonyítható esetek, illetve velük kapcsolatban logikus következtetéseket vont le, ő nem ált meg itt bár így is ijesztő a valóság. Jones bizonyos filmjeiben már Rockefellerék az örök élet titkát megkaparintva akarják bejárni az univerzumot. Ezekkel az Icke és Jones féle ferdítésekkel és toldásokkal viszont egyetlenegy baj van, hogy nagyon nagy igazságot közöl, és végül pofán csapja az egészet egy ordító nagy baromsággal. Illetve ha nem is baromság(hisz ki tudja) de bizonyíthatatlan, földtől elrugaszkodott, nem igazolható spekuláció. Ha pedig egy része égbekiáltó őrültségnek tűnik, a többi, igaz részét sem hiszik el. Az embereknek az marad meg, hogy: szabadkőművesek-cionisták-gyíkemberek-üreges Hold- félig idegen bankárok űrutazásai. Ekkor pedig ha valaki szabadkőművesekről beszél, már zsigerből kiröhögik ezután mert csak a hiteltelen elméletek jutnak eszébe. 

Ugyanilyen a manapság divatos Chemtrail-összeesküvés. Eszerint utasszállítógépek, illetve annak álcázott gépek vegyi permetezéssel mérgezik a lakosságot, ezért látható a kondenzcsík. Ez manapság ijesztően elterjedt. Pedig a kondenzcsík létezésének ezer és ezer logikusabb magyarázatát hallani, azonban aki ezek után is ágál a chemtrail mellett az hitelteleníti magát az „összeesküvés-elmélet” létjogosultságát is. Másik divatos a Zeitgeist sorozat. Ez a sorozat feltárja a világban az összeesküvéseket, nagyrészt logikusan és érthetően. De a jövőképnek egy ugyanolyan alternatívát kínál, mint amit a jelenlegi Világállamról ábrándozó háttérmunkások is akarnak. Legalábbis ha valaki jól figyeli látja a párhuzamot. Arról nem is beszélve, hogy rettenetes felületes és félrevezető, manipulatív, sőt már hazugságokkal járatja le a vallásokat. Egyébként a vallások lejáratása nem új keletű, hisz maga a paleoasztronautika(őskori idegenek), illetve a legtöbb összeesküvés-elmélet is ezt teszi. Vagy nyíltan a vallásokat akarja hitelteleníteni, vagy ellenkezőleg, valami vallási fanatikus mázzal leöntött összeesküvésről van szó. A paleoasztronautika egyébként a végtelenül eltitkolt és meg nem ismert ókort magyarázza meg, akkoriban itt járt idegenekkel, illetve jövőből visszaérkező emberekkel, akiket a primitív ember isteneknek hitt. Bár a levezetése logikus, ettől még egyoldalú és propagandisztikus. A vallások hitrendszerére és mitológiájára még sok alternatíva létezik ezen a profán, materialista felfogáson kívül. Például, hogy a természeti erőket megszemélyesítették és isteneknek nevezték, ilyen módon megragadva a számunkra felfoghatatlan Abszolútumot. Persze tegyük fel valóban idegeneket hittek isteneknek, akkor ez még miért cáfolná bármelyik vallást, de leginkább Isten létezését, mert szerintem megférnek még akkor is. Ha minket idegenek teremtettek, akkor őket másik idegenek? Meg úgy általában a létezés miértjére nem ad választ…Istent csak elodázza, de próbálja beállítani cáfolatnak ez az elméletrendszer. 

A sort a végtelenségig lehetne sorolni Szaniszló Ferenc teóriáival, a magyar származású Jézusokon, zsidó Hitleren át. Azonban a lényeg mit sem változik, hogy ne higgyünk feltétlen el mindent. A nemzeti anarchista világnézet szintén egyfajta rendszerkritikával, egy összeesküvés-elméletet rejt magában. De ez nem mélyed bele spekulatív részletekbe, csak is a kézzelfogható, szemmel látható összefüggésekre utal. A világban egy hatalmas, globális összeesküvés folyik mely megakar fosztani minket az identitásunk minden aspektusától, ez tény. Az, hogy ezt egy etnikum tagjai, gyíkemberek, Sirius csillagról jött idegenek akarják-e nem érdekel, ahogy az se, hogy a HAARP időjárás módosításával, chemtrailler, vagy egyszerű gazdasági szankciókkal és kulturális propagandával érik e el. Nem érdekel, nem megyek bele, mert csak a lényegről tereli el a figyelmet, és hiteltelenné teszi mások számára azt is ami igaz. Felőlem bárki és bárhogyan is akarja ezt, bármi is legyen ezzel a végcélja, akkor sem érzek másként, hogy ez helytelen és a nemzeti anarchizmus a legoptimálisabb társadalmi és szociális alternatíva az emberiség számára. Ezen nem változtat az, se ha az UFO-k teszik tönkre a világot,se ha maga a Sátán jár közben.
Horváth Martin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése